Tohle jídlo je bezva pro ty, kterým nevadí zvěřina a zároveň kombinace maso + sladká omáčka.. Každopádně já mezi tyhle lidi patřím a zvěřinu miluju. bohužel ji doma nemíváme moc často, protože se celkem blbě shání. Samozřejmě je možné srnčí panenku nahradit vepřovou, žádný problém.
Suroviny:
srnčí panenka
brambory
mléko
vajíčko
zavařené brusinky
smetana 30%
sůl
pepř
máslo
(červené víno, cukr)
Pusinky:
Brambory uvaříme jak jsme zvyklí, slijeme vodu, přidáme máslo a rozmixujeme.
Přidáme trošku ohřátého mléka, vlastně jako kdybychom dělali bramborovou kaši, ale tahle musí být dost hustá, takže mléka opravdu jen trošku a nakonec zašleháme syrové vajíčko.
Na plech dáme pečící papír, kaši dáme do zdobícího sáčku s širší špičkou a stříkáme pusinky. Ne moc vysoké, spíš placatější a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme tak cca 15-20 minut, prostě dokud nebudou pusinky zlaté.
Maso a omáčka:
Panenku zbavíme takových těch bílých sajrajtů, blanek a tak a nakrájíme ne 3 cm silné plátky, lehce rozklepneme klouby prstů, osolíme a opepříme.
Opékáme zprudka na olivovém oleji z každé strany dozlatova.
Potom maso odděláme z pánvičky a do výpeku dáme trošku vody, brusinky. Pokud je to moc kyselé, přidáme cukr, pokud moc sladké, červené víno a nakonec smetanu. vše chvíli povaříme, případně dochutíme, osolíme, atd.
Mezitím bychom měli mít upečené pusinky, takže můžeme servírovat:)
Žádné komentáře:
Okomentovat